Όλη η αλήθεια για τη ζωή του Σαίξπηρ, Bill Bryson

Δεν μπορώ να πω ότι διαβάζω βιογραφίες, όμως ο Σαίξπηρ πάντα με ενθουσίαζε. Έτσι όταν είδα αυτό το βιβλίο ήξερα όσο τίποτα ότι ήθελα να το διαβάσω και, μπορώ να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα.

Δεν θεωρώ ότι είναι μία ακόμη βιογραφία του, αλλά κάτι πιο δυνατό. Μου άρεσε που μας παρουσίαζε πράγματα για την ζωή του αλλά και γενικά για τους καιρούς τους οποίους ζούσε (συμπεριλαμβανομένου άλλων σπουδαίων ατόμων που ζούσαν τις ίδιες χρονικές περιόδους). Αυτό με έκανε να μην κουράζομαι, αλλά και να αποκτώ μια πιο γενική εικόνα για τον τρόπο ζωής και την εκάστοτε χρονική περίοδο χωρίς να χρειάζεται να σκέφτομαι μόνη μου πότε ήταν το γεγονός αυτό και τι συνέβαινε εκείνη την χρονιά.

Απλά συνδύαζα γεγονότα.

Ένιωθα θαρρείς και διάβαζα ένα συναρπαστικό παραμύθι για ενήλικες, μιας και μας κατέστησε σαφές από την αρχή ότι δεν ξέρουμε πολλά για την ζωή του Σαίξπηρ αλλά όσα ξέρουμε θα σας τα εξιστορήσω.

Αν εξαιρέσουμε το πρώτο κεφάλαιο που ήταν αρκετά κουραστικό, στις σελίδες αυτού του βιβλίου μας περιμένει πραγματικά κάτι καθηλωτικό. Αν σας κεντρίζει το ενδιαφέρον ο Σαίξπηρ έστω και λίγο, τότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία:

Rating: 4 out of 5.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: