Το Έτος της Χάριτος, Κιμ Λιγκετ

Αρχικά, να ευχαριστήσω τις Εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο. «Το έτος της Χάριτος» πρόκειται για αυτοτελές βιβλίο του είδους της δυστοπίας. Κυκλοφορεί στις 11 Μαρτίου και μπορείτε να το βρείτε εδώ .

Τι να πρωτοπώ για αυτό το βιβλίο…

Ήταν καταιγιστικό!

Είχα πάρα πολύ καιρό να διαβάσω ένα βιβλίο που θα με συναρπάσει και θα με κάνει να χαθώ στην ιστορία. Όταν δεν διάβαζα το σκεφτόμουν, και οι σκηνές του ερχόντουσαν σαν κινηματογραφικές εικόνες στο μυαλό μου. Μου έλειπε, και ήθελα απεγνωσμένα να γυρίσω πίσω στην ανάγνωση του -να μάθω την συνέχεια.

Υπήρχε μια ομορφιά στην σκληρότητα του. Παρ’ όλο που βλέπαμε γυναίκες να πολεμούν η μία την άλλη, άφηνε ένα άκρως φεμινιστικό αίσθημα. Υγιές, που σε ξεσήκωνε μαζί με τις κοπέλες της ιστορίας. Έκανε την φωτιά μέσα μου να καίει.

«Κάνουμε κακό η μία στην άλλη, επειδή μόνο έτσι μας επιτρέπεται να εκδηλώσουμε τον θυμό μας. Όταν μας αφαιρούν το δικαίωμα της επιλογής, η φωτιά θεριεύει μέσα μας. Καμιά φορά αισθάνομαι ότι μπορούμε να κάνουμε όλο τον κόσμο στάχτη με την αγάπη μας, με την οργή μας και όλα τα ενδιάμεσα».

― Kim Liggett, The Grace Year

Είναι ένα ανάγνωσμα που θα σε συνεπάρει. Θα σε συγκινήσει, θα σε κάνει να αγαπήσεις τον εαυτό σου, και όλα του τα λάθη. Τους ανθρώπους γύρω σου, τις γυναίκες γύρω σου. Θα σε κάνει να αγαπήσεις μέσα από τον έρωτα που βρήκε η Τίρνι όταν την εξόρισαν στο δάσος. Θα σου δώσει την δύναμη να παλέψεις για ότι σου αξίζει.

“Heaven is a boy in a treehouse, with cold hands and a warm heart.”

― Kim Liggett, The Grace Year

Είχε δράση. Είχε διάσπαρτα στοιχεία τρόμου, που σε ξυπνούσαν. Ωστόσο, μην το διαβάσετε απαραίτητα αργά το βράδυ. Αν και στα δυστοπικά βιβλία χρειάζεται μια σταγόνα horror, αλλιώς πώς θα γίνουν συναρπαστικά;

Είχε υπέροχα μαθήματα ζωής, καταπληκτικές αφηγήσεις και σκηνικά. Μια πανέξυπνη και γεμάτη ανατροπές πλοκή, που θυμίζει Hunger Games με έναν δικό του μοναδικό και εκπληκτικό τρόπο. Ακόμα και αν μπορεί να θεωρηθεί σκοτεινό ανάγνωσμα, ξεχειλίζει από ελπίδα και έρωτα.

«Μπορεί να μην έχουμε δυνάμεις, αλλά δεν είμαστε αδύναμες».

― Kim Liggett, The Grace Year

“That’s the problem with letting the light in—after it’s been taken away from you, it feels even darker than it was before. ”

― Kim Liggett, The Grace Year

Μια επίκαιρη, συγκλονιστική και αξέχαστη ιστορία επιβίωσης που θα σε συναρπάσει. Μην το χάσετε!

Τελική Βαθμολογία:

Rating: 5 out of 5.

«Νομίζω ότι, αν μας άνοιγαν ποτέ, θα έβρισκαν μέσα μας έναν ατελείωτο λαβύρινθο από κλειδαριές και λουκέτα, φράγματα και αδιέξοδα. Μια καρδιά με τείχη τόσο ψηλά, που ασφυκτιά -που στραγγαλίζεται από τα ίδια της τα μυστικά.[…] Καταλαβαίνω ότι είμαστε πολύ περισσότερα… ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος κρυμμένος πίσω από τις πιο μικρές χειρονομίες που δεν μπορούσα να δω πριν. Κι όμως ήταν πάντα εκεί».

― Kim Liggett, The Grace Year

7 σκέψεις σχετικά με το “Το Έτος της Χάριτος, Κιμ Λιγκετ

Add yours

      1. Δεν έχω λόγια για αυτό το βιβλίο!! Ότι και να πω θα είναι λίγο , πραγματικά. Η πλοκή ,οι χαρακτήρες, ο τρόπος με τον οποίον η συγγραφέας παρουσιάζει την γυναικεία ενηλικίωση , την πατριαρχική κοινωνία και την γυναικεία χειραφέτηση , είναι καθηλωτικος. Από τα λίγα βιβλία που όταν τελείωσε στεναχωρήθηκα τόσο πολύ.
        Σίγουρα αξίζει να διαβαστεί!!

        Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε